Unike trinnlydsmatter skal rulles ut i markedet

Unike trinnlydsmatter skal rulles ut i markedet


Trinnlydsmatter fra den svenske leverandøren Aprobo AB gir en lyddempende løsning ulikt noe annet. Effekten ved bruk av mattene gir resultater trinnlydskonsulenter ikke har opplevd før, så nå satser Canes AS på å øke oppmerksomheten rundt produktene i Norge.

Canes har over flere år hatt et tett samarbeid med Aprobo om trinnlydsmatter av en særdeles høy kvalitet. Ved årsskiftet fikk Canes det norske agenturet på de unike produktene. 

Unike trinnlydsprodukter

Hovedfordelen med produktene fra Aprobo, er at de løser trinnlydsproblematikk der det er liten byggehøyde og/eller veldig høye lydkrav. Der konkurrerende produkter kan bygge opp mot 40 mm, vil Aprobo bygge under 12 mm. De passer derfor godt både i nybygg og ved rehabilitering av eldre bygg.

 – Produktene fra Aprobo oppfyller krav til trinnlyd der andre produkter ikke strekker til. Vi har brukt mye ressurser på å komme i gang med disse produktene i Norge. Nå gleder vi oss til å få det ut i markedet, sier Sondre Try Aagesen, salgsansvarlig for gulvprodukter i Canes.

Trinnlydsproduktene passer godt inn i de eksisterende og godt etablerte gulvløsningene til Canes. Produktene kommer i ulike varianter tilpasset forskjellige bruksområder og lydkrav. En av mattene kan f.eks. legges rett under fliser. Øvrige matter kan enten legges under parkett eller i kombinasjon med avretningsmasse. Mattene kommer levert på praktiske ruller og har derfor også en rask monteringstid. 

Miljøvennlig alternativ

I dagens marked blir det blir bygget stadig flere miljøvennlige massivtre bygg. I disse byggene passer mattene fra Aprobo godt og vil i mange prosjekter være en viktig forutsetning for å oppnå god lyddemping.

– I nybygg av tre, der man har lette etasjeskiller, av enten massivtre eller tradisjonelt bjelkelag, er det vanskelig å tilfredsstille gjeldene lydkrav fra myndighetene. Her kommer virkelig Aprobo’s egenskaper til sin rett, sier Try.

Trinnlydsmattene er produsert av gummi, og kategoriseres som et miljøvennlig produkt. Materialsammensetningen gir en høy massevekt og derav en unik evne til å absorbere lyd.

Svensk aktør med lang erfaring

Aprobo AB er et svensk firma med hovedkontor ved Hässleholm i Skåne. Firmaet ble etablert i 1995 med gulv og akustikk som fagområder. I 1988 utviklet bedriften Decibel Concept. I dag er de et ledende varemerke innen akustikkløsninger for gulv- og bjelkelagskonstruksjoner og kjent for produkter av høy kvalitet. 

– For tre år siden startet vi et samarbeid med Canes, som har utviklet seg meget positivt. Vi deler en seriøs innstilling til akustikkproblematikken og hvordan man løser denne på en profesjonell og god måte. Canes har satset stort på en vellykket ekspansjon, der vi sammen har jobbet med å utvikle og optimalisere konsept som passer for det norske markedet. Derfor er vi stolte av nå å presentere Canes som eksklusiv forhandler av Decibel Concept i Norge, sier Pär Lindstedt, administrerende direktør i Aprobo AB.