Ny avtale mellom Canes og Kompa øker fokus på standardiserte krav til vannbehandling

Ny avtale mellom Canes og Kompa øker fokus på standardiserte krav til vannbehandling


Lier, 2. November 2020. For å øke kompetanse på overvåkning av væskekvalitet og vannanalyse rundt varme- og kjøleanlegg har Canes signert en samarbeidsavtale med Kompa AS. Kompa er et ledende kompetansesenter innen VVS bestående av selvstendige rådgivere. 

Canes er en av Norges ledende innen varmeanlegg og tilhørende vannbehandlingsutstyr. For å styrke deres vannbehandlingsavdeling ytterligere har Canes signert en samarbeidsavtale med kompetansesenteret Kompa om faglig støtte innen vannbehandling

– Vi vil med dette samarbeidet sette en ny standard for bransjen og for våre kunder der leverandørene blir kontrollert og må levere etter forventning, krav og spesifikasjoner, sier produktansvarlig for vannbehandling, Ove Gudding i Canes.

Skal trygge kvalitetssikring

Samarbeidsavtalen mellom Canes og Kompa skal bidra til en ytterligere kvalitetssikring av Canes´ leveranser til nye og eksisterende kunder. 

– Kompa skal være det faglige alibiet som skal gi våre kunder den trygghet en tredjeparts-kontroll innebærer, med deres valg av tiltak og løsninger for varme/-kjøleanlegg, legger Gudding til. 

Samarbeidet vil omfatte alt fra kartlegging og analyse, tolkning av vannanalyse samt identifisering av tiltak og plan for gjennomføringer.

Vil styrke analysespesifikasjoner

Mange leverandører av vannbehandlingsprodukter står selv for vannanalyse, men det hersker stor usikkerhet rundt hvilke parameter som skal måles, hvilke krav som stilles til denne analysen, og ikke minst hvilke standarder som gjelder for hva god vannbehandling er.

– Canes skal forbindes med kvalitet. Vi vil at våre kunder skal føle seg trygg på at produktene vi leverer virker etter hensikten og har lang holdbarhet. Derfor setter vi høye krav til oss selv om å levere det beste. Derfor valgte vi å gå for en tredjepartskontroll av vår vannbehandling. Valget falt da på det sterke fagmiljøet i Kompa AS, som vi har god erfaring med over tid, forteller Gudding. 

Norges ledende fagmiljø

Kompa har et av landets sterkeste fagmiljøer innen vannbehandling og væskekvalitet i lukkede energianlegg. To av deres rådgivere og kjemikere, Van Ha Doan og Maria Råken, sitter begge i den europeiske arbeidsgruppen «CEN/TC228/WG1 - General performance requirements of heating systems and subsystems in buildings.» 

– Dette arbeidet har som mål å settes krav til vannbehandling i nye og eksisterende varme- og kjøleanlegg i bygg. Det gjør at vi i Kompa alltid er oppdatert på gjeldende krav og retningslinjer for vannbehandling, både nasjonalt og internasjonalt, forklarer Spesialrådgiver i Kompa, Van Ha Doan.

Om Kompa AS

Kompa AS er et kompetansesenter innenfor VVS bransjen bestående av selvstendige rådgivere med lang fartstid fra VVS bransjen. Alle Kompas rådgivere innehar både formell og uformell kompetanse innen ulike områder av bransjen. Deres tverrfaglige team holder kurs og utfører rådgivning i forbindelse med prosjektering, avvikshåndtering og drift av tekniske anlegg. De utfører også inspeksjon, risikovurdering og feilsøking og deres analysesenter kan bidra med analyser og tredjepartskontroll. Kompas mål er å bidra til effektiv drift, lang levetid og lavere energiforbruk på anleggene.

Om Canes AS

Canes AS er en helnorsk leverandør som leverer løsninger innen VVS og komfortgulv. Med 20 års erfaring og et komplett sortiment tilbys lett tilgjengelig kvalitet, som alltid er på lager. Canes håndterer alt fra prosjektering og skreddersøm til ferdig produkt. Visjonen er å være rørleggerens og entreprenørens beste samarbeidspartner og problemløser.

Kontaktpersoner: 

Ove Gudding, produktansvarlig vannbehandling, Canes AS
Mobil: 93 46 65 75
E-post: ove@canes.no

Van Ha Doan, Spesialrådgiver, KOMPA AS
Mobil: 91 59 28 26
E-post: vanha@kompa.no