Canes lanserer 3-lags støydempende og resirkulerbart avløpssystem

Canes lanserer 3-lags støydempende og resirkulerbart avløpssystem


Canes tar nok et steg mot rollen som totalleverandør innen VVS og komfortgulv, og lanserer Huliot Ultra Silent. Et effektivt støydempede avløpssystem som gjør jobben enklere og billigere for rørleggere og entreprenører.  

– Vi ønsker å bli en totalleverandør innen VVS, og med dette avløpssystemet fra Huliot vil vi nå kunne tilby våre kunder et mer komplett sortiment av produkter og tjenester, forklarer Geir Høivik Skjelseth. Han er produktansvarlig for den nye produktlanseringen fra Canes. 

Som en helnorsk leverandør, som leverer løsninger innen VVS og komfortgulv, har Canes en fortløpende utvikling i sin produktportefølje, med fokus på kvalitet, leveringsdyktighet og prisgunstige løsninger. 

– Med denne lanseringen vil vi sikre både nye og eksisterende kunder et støydempende, tidsbesparende og miljøvennlig alternativ innen avløpssystemer, forklarer han. 


Geir Skjelseth, Produktansvarlig Avløpssystem.

Mineralbasert støydemping

Det ligger i produktnavnet. Huliot Ultra Silent sikrer en optimal støydemping. I tillegg tåler rørene PH-verdier fra 2 til 12 og kan håndtere kontinuerlig 95 graders vann.

– Huliot Ultra Silent har selvfølgelig SINTEF produktsertifikat, og er et 3-lags rørsystem, produsert i PP (polypropylen),hvor det midterste laget er mineralfylt. Det er denne løsningen som er med på å sørge for en effektiv støydemping av avløpssystemet, sammenlignet med standard plastrør. I tillegg er det innerste laget hvitt, noe som gir ekstra synlig kontrast ved inspeksjon av avløpssystemet, forklarer Geir.

Lavt karbonfotavtrykk

Historisk sett har støpejern vært brukt i stor grad til produksjon av avløpssystemer. Løsninger i støpejern produseres fremdeles, men bransjen går mer og mer over til plast. 

– Selve produksjonen av dette rørsystemet krever et langt mindre forbruk av vann sett i forhold til støpejern, som krever store mengder til kjøleprosesser. Når Huliot Ultra Silent avløpsrør i tillegg er resirkulerbare, står vi igjen med et lavt karbonfotavtrykk, forklarer Canes’ produktansvarlige. 

Prisgunstig og tidsbesparende

Når det kommer til pris, må man naturligvis skille mellom enkle plastrør, som naturlig nok er det aller billigste på markedet, og rør med støydemping, som Ultra Silent-systemet, påpeker han.

– Dersom det benyttes rør som har dårlig støydemping, må man isolere bedre, noe som også koster penger. Forholdet mellom pris og hvor godt Huliot Ultra Silent-systemet reduserer støy er meget bra. I tillegg vil bruk av støydempende avløpssystemer i plast gjøre monteringen enklere, noe som er besparende i seg selv. Rett og slett god HMS forklarer Geir. 

Driftssikker levering og garanti

Viktigheten med driftssikkerhet og presise leveranser står høyt i fokus hos Canes. I disse tider er det mange som sliter med å få levert varene til avtalt tid, men VVS-spesialisten har sikret seg gjennom lokale forankringer.  

– Vi har et stort lager i Drammen som sørger for sikre leveranser. Produsenten som leverer Huliot Ultra Silent fra Slovenia, er solid, driftssikker og har god tilgang på råvarer, noe som gjør at vi kan garantere presise leveranser til våre kunder, til en konkurransedyktig pris og med god kvalitet, forsikrer Geir.   

– Huliot Ultra Silent kommer med en ordinær garanti på 10 år. 
Ellers følger vi bransjens felles leveringsbetingelser, FL-VVS/VA/KULDE 2020, legger han til. 

Passer alle type bygg

Om det er snakk om privathus eller leilighetsbygg, små eller større prosjekter: Dette avløpssystemet er fleksibelt og skalerbart.   

– Canes kan levere Huliot Ultra Silent-systemet fra 40 til 200 mm, noe som gjør at avløpssystemet kan tilpasses alt fra eneboliger til industri og offentlige bygg. Canes’ brede sortiment i deler og komponenter fra Ultra Silent gjør at vi kan tilpasse løsninger til ethvert behov. 

Fokus på brannsikringen

Canes’ nye avløpssystem leveres med en sertifisert brannsikring som vil gjelde for alle typer installasjoner. Massivtre har blitt et populært valg innen bygg- og anleggsbransjen, og det har vært utbredt testing av systemer for å klare brannkravene i denne type bygg. Noe Ultra Silent selvfølgelig gjør. 

– Dersom det skulle oppstå brann, i for eksempel en boligblokk, er det komponenter som er koblet på dette avløpssystemet som struper røret ved høy varme. Dette forhindrer at røyk og varme bringes videre til neste boenhet, avslutter Geir. 
 

Dokumentasjon

Brosjyren Canes Avløpssystem (pdf.)  

Handle Avløpssystem i nettbutikken